facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 47

En fantastisk filmvecka är på ingång!

Denna vecka presenterar vi på Viddla den flerfaldigt Oscarsbelönade filmen The deer hunter, som handlar om de tre vännerna Mike, Nick och Steven som tas till fånga av Vietcong under Vietnamkriget och tvingas tillsammans med andra fångar spela rysk roulette under det att deras vakter slår vad om utgången. Till slut lyckas de dock rymma men deras liv blir aldrig detsamma.

Vi har också två klassiker av Alfred Hitchcock att visa, i Mannen som visste för mycket kämpar paret Lawrence mot klockan då deras dotter Betty kidnappas för att de inte ska avslöja ett kommande lönnmord på en ambassadör. Hitchcock har gjort denna spännande thriller i två versioner, och detta är den första versionen från 1934. I En dam försvinner låter Hitchcock oss lära känns Iris. På en tågresa träffar Iris en gammal dam som sedan spårlöst försvinner. När Iris letar efter damen förnekar alla passagerare att de sett henne. Iris ger sig inte och dras in i ett invecklat nät av intriger i sökandet efter den gamla damen.

Den tyska stumfilmsklassikern Nosferatu från 1922 räknas till ett av de klassiska expressionistiska mästerverken. Filmen var totalförbjuden i Sverige i 50 år!

Fyra svenska familjer, sammanlagt 19 personer, firade jul på paradisstranden i Khao Lak 2004. Klockan 10:45 på annandagen var endast tre vuxna och två barn kvar i livet. I dokumentären Överlevarna skildrar Folke Rydén en gripande berättelse om djup vänskap, kärlek för de som blev kvar.

Ava är en film om att vara ung tonåring i ett strikt traditionellt samhälle. Filmen är baserad på regissören Sadaf Foroughis egna erfarenheter.

Som ni ser är det en riktigt stark, känslosam och lite otäck filmvecka som vi har framför oss!

Håll till godo!

Publicerad: 2018-11-20   Senast uppdaterad: 2018-11-20


Feedback