facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 51

Vi ger er väl utvalda filmer och dokumentärer att njuta av!

”Men var kommer du ifrån egentligen?” det frågar Sophie Vukovic i dokumentären Shapeshifters som handlar om en längtan efter en tillhörighet som ser bortom den nationella tillhörigheten.

I den rumänska filmen Sieranevada – en gravallvarlig komedi håller neurologen Lary en minnesstund efter faders bortgång, och i väntan på prästen dras starka diskussioner igång, plötsligt dyker en objuden gäst upp och kaoset är ett faktum.

Vi är också stolta över att kunna visa er Stefan Jarls hyllade filmtrilogi om Kenta och Stoffe. I Dom kallar oss mods, Ett anständigt liv och Det sociala arvet berättas historien om dem, men samtidigt också historien om det svenska samhället under åren mellan 1968 och 1993.

I Cloudboy får vi följa Niila som måste lämna sitt trygga liv hos pappan i Belgien för att spendera sommaren hos sin mamma i Sápmi.

I Burning man följer vi Tom som försöker reparera både sig själv och relationen till sin son efter en oerhörd tragedi.

I The Miseducation of Cameron Post ska Cameron Posts homosexualitet “botas” på ett konverteringsläger. Först välkomnar hon detta men inser snart vilket övergrepp det är att tvingas trycka undan sin identitet. Filmen vann Grand Jury Prize, för Bästa film på Sundance 2018.

Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv har utsetts till Finlands Oscarsbidrag och handlar om den finska boxaren Ollis som har chansen att bli världsmästare, men har mest tankarna på Raija.

I den japanska animefilmen Mary och häxans blomma får vi följa med på ett hisnande äventyr med Mary som förstår att hon är en häxa.

Publicerad: 2018-12-18   Senast uppdaterad: 2018-12-18


Feedback