facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 16

Vi rör oss mellan animerade skogsäventyr, otillåtna, omöjliga och farliga relationer, till en roadmovie genom Sverige och Alfons Åbergs funderingar på några av våra minoritetsspråk. Tvära men fantastiska kast mellan veckans filmer!

I Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen visar det sig att Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt.

I den trefaldigt Oscarsnominerade Little children träffas Brad och Sarah i en lekpark dit de går med sina barn. De har båda problem i sina förhållanden och inleder e passionerad romans. Filmen kretsar kring dessa två personer men även deras omgivning

Jonah återvänder hem tre år efter att hans mor, en berömd krigsfotograf, omkommit i en bilolycka. För första gången sedan begravningen tvingas han tillbringa tid med sin far och yngre bror för att gå igenom moderns fotografier inför en kommande utställning. Hur detta går kan ses i filmen Louder than bombs.

Jonas Selberg Augustsén har tidigare gjort film på meänkieli och på samiska. I Sophelikoptern har turen kommit till romani. En road movie där tre romska ungdomar kör 100 mil genom Sverige i en gammal Saab för att lämna en gammal väggklocka till sin mormor.

Disconnect handlar om den moderna teknologins konsekvenser och hur det påverkar våra dagliga relationer.

I Ansikte möter vi Jacek. I en allvarlig arbetsplatsolycka vanställs hans ansikte och han blir den första personen i landet som genomgår en ansiktstransplantation.

Alfons leker Einstein innehåller tre filmer, varav två av dem är baserade på böckerna Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan och den tredje på orginalmanuset Alfons leker Einstein. Filmen kan ses på några av våra minoritetsspråk!

Ha en trevlig filmvecka!

 

Publicerad: 2019-04-15   Senast uppdaterad: 2019-04-15


Feedback