facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 19

Ogästvänliga och hotfulla miljöer är den gemensamma scenen för veckans Viddlafilmer som utspelar sig på platser fulla av konflikter och främlingskap där människor måste förlita sig på varandras välvilja och kärlek för att överbrygga faror.

Mitt under brinnande kriget gör en mor allt för att skapa en trygg plats för sin familj i filmen In Syria.

I filmen The space between us leder oväntade omständigheter till att en pojke föds på en rymdstation på Mars. När han som tonåring för första gången besöker jorden är planeten, som skulle varit hans hem, främmande och jordens atmosfär farlig för hans kropp.

Walkabout är en klassisk film från 1971 om en tonårsflicka och hennes lillebror som bli strandade i den australiska vildmarken och tar hjälp av en ung aboriginer för att överleva i den ovana miljön.

En inflammerad grannfejd över ett träds skugga leder till en eskalerande konflikt i den isländska filmen Under the tree

I det animerade äventyret Bilal blir en ung pojke bortförd tillsammans med sin syster och tagna till ett främmande land fyllt av orättvisa och girighet. Men Bilal är inte rädd för att ta upp kampen mot orättvisorna och höja sin röst. 

Familjeband och lojalitet ställs mot varandra i filmen 1%, som utspelar sig i de kriminella MC-gängens värld. En värld där strikta hierarkier och hederskodex styr hur alla agerar.

Publicerad: 2019-05-07   Senast uppdaterad: 2019-05-07


Feedback