facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 28

Kontroversiell gatukonst, skönsjungande familjer och explosiv action bland veckans nya filmer

När välkända gatukonstnären Banksy utsmyckar den kontroversiella muren genom Västbanken med sin konst väcker det många frågor om vilken roll konst kan spela i världspolitiken så väl som gatukonstens plats i den mer traditionella konstvärlden i dokumentärfilmen The man who stole Banksy.

I väntan på ett mirakel handlar om en ung kvinna vid namn Jeanne som dyker upp i Annas villa i Sicilien och påstår sig vara flickvän till Annas son Guiseppe, som ska ha bjudit in henne att fira påsken där med dem. Men var är Giuseppe?

När familjen Lim anlitar hemhjälpen Teresa förstärker hennes närvaro i familjen de redan ansträngda relationerna medan en stor ekonomisk kris tornar upp sig och hotar att drabba familjen hårt i prisbelönta dramat Ilo, ilo.

Familjen Milgram, som återförenats för julfirande trots meningsskiljaktigheter, upptäcker att de är inspärrade i sitt eget hus när en mystisk svart substans plötsligt täcker huset i skräckfilmen Await further instructions. Snart drabbas de av oro och paranoia som får ödesdigra följder.

The von Trapp family är filmen om den kända österrikiska familj som gav upphov till musikalen Sound of music, men berättad ur den äldsta dotterns perspektiv.

Actionfilmen Hardcore Henry leker med kameravinklar i en explosiv film helt och hållet filmad i förstapersonsperspektiv där huvudpersonen Henry vaknar upp utan minne och kastas in i en våldsam värld där hans uppgift är att försöka rädda sin kidnappade fru och samtidigt förstå vem han är medan pistolkulorna viner runt hans huvud.

Publicerad: 2019-07-11   Senast uppdaterad: 2019-07-11


Feedback