facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 30

Från identitetssökande i Peru till blöta franska födelsedagsfester

I dokumentären Storm över Anderna reser Josefin till Peru för att söka sanningen om sin faster, Augusta La Torre, som var med och startade en väpnad kommunistisk rörelse i landet på 1980-talet.

En judisk jazzmusiker och hans familj tvingas fly från Danmark när tyskarnas jakt på judar når Köpenhamn i filmen Flykten över sundet. Det ryktas att lokala fiskare hjälper människor att fly över sundet till Sverige, men vem kan man lita på när det finns angivare överallt?

Sex livsöden från olika delar av Europa, alla präglade av olika svårigheter, flätas samman i Amsterdam i det starka dramat Paradissviten.

Antropocen - människans epok är en kanadensisk dokumentärfilm som tar oss med på en visuell resa över de stora påverkningar som människan har gjort på jorden sedan den industriella revolutionen.

I dramathrillern Charmøren letar Esmail desperat efter en dansk kvinna att gifta sig med för att inte utvisas till Irak. När han istället blir förälskad i en persiska kvinna vänds hans liv upp och ner och hans förflutna börjar komma ikapp honom.

I franska komedin Fyllefesten tvingar en rik affärsman sin nyanställde att vara barnvakt åt hans son över en kväll. Vad han inte vet är att den anställde planerat en vild födelsedagsfest den kvällen, och nästa morgon är både han och sonen spårlöst borta.

Publicerad: 2019-07-25   Senast uppdaterad: 2019-07-25


Feedback