facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 35

Medelålderskriser, möten med det övernaturliga och tragiska livsöden väntar oss i veckans filmsläpp

I veckans nya filmer får vi träffa två medelålders män som på olika sätt tröttnat på sina förutsägbara, vardagliga liv och börjar söka nya upplevelser. I Den ljuva flykten blir Michel besatt av tanken på att paddla kajak och drar iväg på ett äventyr på de franska floderna på jakt efter friheten. Danska filmen Swinger berättar historien om Adam vars ordnade tillvaro tråkar ut honom, och inte ens swingerträffarna tillsammans med hans fru och de andra paren piggar upp. Men så träffar han Patricia och livet ta en ny vändning.

Möten med det övernaturliga hittar vi i The autopsy of Jane Doe. En oidentifierad kvinna hamnar på obduktionsbordet hos en far och son som tillsammans ska försöka lösa gåtan bakom hennes död, men snart börjar mystiska och skrämmande saker hända på bårhuset. I filmen Slice lever människor, varulvar och spöken i fredlig samexistens i staden Kingfisher, men när ett pizzabud blir mördat börjar de olika grupperna misstänka varandra.

Tragiska människoöden drabbar oss i den gripande dokumentären Systrar bakom galler där vi får följa Sara som flytt undan hedersförtryck i Afghanistan och nu undrar vad som hänt hennes väninna som stannade kvar. I krigsfilmen Journey’s end befinner vi oss i skyttegravarna under första världskriget och bevittnar de fasor som var vardag för de unga män som tvingades leva, kämpa och dö där.

Publicerad: 2019-08-29   Senast uppdaterad: 2019-08-29


Feedback