facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 41

Denna veckas filmsläpp blir som en livslinje: vi börjar i barndomen, därefter tuffa uppväxtår, det vuxna arbetslivet för att sedan avsluta vid pensionen. Som alltid i livet har vi en mängd oväntade inslag, i detta fall är det droger, politik, utomjordingar och hämnd i en spretig blandning.

I den mångfaldigt prisbelönta regissören Margreth Olins dokumentär Barndom följer hon en grupp barn på en förskola under ett år.

I All eyez on me får vi ta del av rapparen, poeten, skådespelaren och revolutionären Tupac Shakurs uppväxt. Som son till två Svarta Pantrar-aktivister föddes han in i en värld av orättvisor. Tupacs kamp gav honom hans röst.

De ryska fabriksarbetarna får nog när ägaren, oligarken Kalugine sätter fabriken i konkurs och låter bli att betala ut arbetarnas löner, och kidnappar honom och begär lösensumma. Men i Fabriken blir vi snabbt varse om att det inte är så enkelt.

I Paradise Trips får den sure, äldre och konservative busschauffören Mario, som har kört pensionärer på solresor hela sitt liv, ett annorlunda uppdrag, han ska transportera ett gäng hippies till en festival. Den enda ljuspunkten i en värld av märkliga människor, droger, oväsen och damm, är Sunny. Han är son till en av kvinnorna på bussen, och när det visar sig att Sunny i själva verket är Marios barnbarn, ställs allt på ända.

Faran från skyn är en klassisk skräckfilm från 1958 med Steve McQueen i rollen som tonåringen Steve Andrews. Steve och hans flickvän Jane ser en kväll en meteorit falla och när den spricker kommer det ut en röd gelévarelse som börjar sluka befolkningen.

Den professionella yrkesmördaren Sook-hee ska hämnas de som mördade hennes make, men blir tagen av polisen efteråt, hon blir medvetslös och vaknar upp hos den nationella säkerhetstjänsten, då de vill att hon ska arbeta för dem. Först vägrar hon, men inser att hon måste acceptera deras erbjudande för att överleva. Se hur det går i den sydkoreanska thrillern The Villainess.

Publicerad: 2019-10-09   Senast uppdaterad: 2019-10-09


Feedback