facebook
Article image

Viddla lanserar märkning av filmer med stöd för syntolkning via mobilappar!

Alla har rätt att se bra film, därför har vi på Viddla teamat upp oss med Syntolkning Nu för att tillgängliggöra våra fantastiska filmer för ännu fler viddlare!

I dag finns det flera mobilappar på marknaden som fungerar som hjälpmedel för de människor som behöver syntolkad film. Det är Svenska Filminstitutet som har finansierat b.la. BioPlay, MovieTalk, SubTalk och VoiceVision, vilka fungerar för smartphones. Apparna innehåller de filmer som kommer ut med ljudspår för syntolkning och uppläst undertext. När appen med aktuell film startas, lyssnar mikrofonen efter filmljudet och när den känner igen sig, startas uppspelningen. Både film och app kan pausas och startas utan att de tappar kontakt med varandra.

Viddla har tillsammans med Syntolkning Nu som gör syntolkningen av filmer för bio och streaming i Sverige tagit fram en märkning som gör det superenkelt att matcha film hos oss med fiilm i app.

Alla våra filmer med stöd för syntolkning och stöd för uppläst text via mobilapparna filtreras nu fram på filmsidan genom att klicka på genren "Syntolkning".

Självklart kommer alla framtida filmer som har detta stöd att kunna filtreras fram, bra va?


Bästa hälsningar från oss i viddlateamet!

Publicerad: 2019-10-21   Senast uppdaterad: 2019-10-21


Feedback