facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 51

Nu går vi med stormsteg mot juletider och kanske jagar du efter julklappar, lägger in sill eller äter saffransbullar i hiskeliga mängder. Oavsett hur du väljer att preppa din jul så tycker vi på Viddla att du behöver en filmpaus. Så lägg ner allt du har för händerna och titta på en av veckans nya filmer!

Ett flygplan med engelska skolpojkar störtar vid en öde ö i Stilla havet. Fyrtio barn överlever men inga vuxna. Samtidigt som skoluniformerna åker av vittrar alla inlärda värderingar och beteendemönster. Flugornas herre är en gastkramande skildring av hur de gradvis urartar till en hord med vildar.

I Elliot-Minirenen får den lilla hästen Elliot, som alltid drömt om att dra tomtens släde, ser sin chans att ta en plats i tomtens ekipage då en av renarna går i pension. Samtidigt hotas vännerna där hemma av en ondskefull drottning. Elliot ställs inför sitt livs val: ska han rädda sina kompisar eller följa sin dröm och rädda julen?

I Supervention 2 fortsätter vi att inspireras av spektakulär åkning och natur och vi följa flera av världens bästa skid- och snowboardåkare runt om i världen när de utmanar sig själva till den yttersta gränsen.

Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården, maten börjar ta slut och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! I Pettson & Findus – Juligheter får vi se om de kommer fira den bästa julen någonsin!

Eric Claptons: Life in 12 bars är en personlig dokumentär av regissören Lili Fini Zanuck där hon gör en djupdykning i Eric Claptons fantastiska karriär, som spänner över fem decennier.

Sist men absolut inte minst, avslutar vi veckans premiär med klassikern och mastodontverket Mannen från Nasaret från 1965, som på sin tid var en av de mest påkostade episka filmerna i historien. Regissören George Stevens tar sig an berättelsen om Jesu liv med svenska stjärnan Max von Sydow i rollen som Jesus.

Vi önskar er en riktigt fin jul!
Hälsningar
Viddla-teamet

Publicerad: 2019-12-16   Senast uppdaterad: 2019-12-16


Feedback