facebook
Article image

#Fredagsfilm v. 8

Varför inte titta på 3 filmer som veckans fredagsfilm? Se Krzysztof Kieslowskis Tricolor-trilogi

Den blå filmen
Den blå filmen är första filmen i Krzysztof Kieslowskis Tricolor-trilogi. En bil går av vägen och två av dess passagerare dör. Den överlevande från kraschen är en ung kvinna, Julia. De två offren är hennes dotter och hennes man. Julie har förlorat allt och fått hela sin verklighet bortryckt. Men har hon också, genom den tragiska olyckan, uppnått något som skulle kunna kallas frihet?

Den vita filmen
Den vita filmen är andra delen i Krzysztof Kieslowskis Trikolor-trilogi. Karol Karol är frisör och gift med Dominique i Frankrike. En dag blir han kallad till rättegång och förödmjukas. Det visar sig att hans hustru vill skiljas eftersom de aldrig har fullbordat äktenskapet. Efter deras skilsmässa förlorar Karol allt: Kärleken, hustrun och frisersalongen.

Den röda filmen
Den röda filmen är tredje delen i Krzysztof Kieslowskis Trikolor-trilogi . Valentine, en ung modell och student, möter en pensionerad domare av en ren slump då hon kör på hans hund med sin bil. När hon kommer på honom med att avlyssna sina grannar börjar han berätta sitt livs historia, och hennes avsky vänds till fascination och medlidande. Sakta börjar de närma varandra trots åldersskillnaden samtidigt som hennes granne Auguste, en student som läser till att bli domare, vävs in i berättelsen.

 

 

 

Publicerad: 2020-02-20   Senast uppdaterad: 2020-02-20


Feedback