facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 13-14

Vi fyller dagarna med film!

Äntligen dags för påfyllning i filmbiblioteket och denna vecka serverar vi b.la. en del blod, skratt, musik och lite sorg.

Vi börjar med de blodiga inslagen. I den sydkoreanska action-thrillern The gangster, the cop, the devil har maffiabossen Jang Dong-su med nöd och näppe överlevt en attack från en gäckande seriemördare, och ingår således ett otippat partnerskap med polisen Jung Tar-seok för att fånga den sadistiska mördaren som går under benämningen "K". I japanska First Love är det den unga boxaren Leo som hamnar i trubbel under en actionfylld natt. Han hjälper nämligen en ung kvinna som är förföljd. Han agerar snabbt och hamnar mitt i en stor drogaffär.
Gör dig beredd på en riktig actionfylld och blodig filmstund om du väljer någon av dessa filmer!

Dokumentärfilmaren Patricio Guzman utforskar Chiles blodiga förflutna i sin dokumentär Andernas drömmar. Han tar avstamp i den enorma bergskedjan Anderna. Vart man än är i landet så syns bergskedjan och den har både isolerat befolkningen och stängt ute möjligheten för verkligheten att komma fram.
En vacker, betydelsefull och sorglig dokumentär att njuta av.

I Lantisar följer vi Madeleine, som lever ett modernt liv i Stockholm, kallas hem till sin pappa på landsbygden som hon sedan länge brutit kontakten med efter en tragisk händelse. Madeleines upplevelser under ett intensivt veckoslut ger henne en ny bild av en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig.

Vad för film kan du skratta i då, jo vi skulle vilja säga att barnen nog kan få sig ett gott skratt i den animerade filmen En isbjörn i New York 2 – Nycklarna till kungariket. Där träffar vi den klantiga isbjörnen Norm som anklagas för ett brott han inte begått.

Vi avslutar med musik, förbjuden musik! För i den ryska filmen Leto hamnar vi i Leningrad i slutet på 1980-talet där Myndigheterna styrde b.la. kulturlivet med järnhand. Trots detta finns det en spirande undergroundscen där Mike, Natasha och Viktor får en betydande roll.

Vi hoppas att du kommer uppskatta våra nytillskott, och att du får en härlig filmstund, oavsett om det är blod, skratt, musik eller tårar som du är ute efter!

Publicerad: 2020-03-25   Senast uppdaterad: 2020-03-25


Feedback