facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 1-2

Nu börjar vi filmåret 2021 med nya titlar!

Den här veckan har vi två romantiska komedier där flera olika berättelser vävs samman. Först ut är Dog days, där kärleken till hundar är en gemensam nämnare i en rad olika relationer i Los Angeles. Den andra är svenska filmen Lyckligare kan ingen vara där en taxichaufför, en surmulen pensionär och en barnmorska ställs inför olika romantiska beslut som kommer att påverka deras liv.

Vi hittar även två dokumentärer i veckans urval. Influencer är berättelsen om PR-experten Tim Bell och hans byrå Bell Pottinger som stått i centrum för världspolitiken under mer än 30 år och bland annat anklagats för att ha eldat på motsättningarna i Sydafrika. I filmen In Search of Greatness försöker filmskaparen Gabe Polsky hitta kärnan i vad som gör ikoniska atleter framgångsrika genom att studera några av de största namnen inom idrotten.

För barnen har vi den animerade filmen Ella Bella bingo om påhittiga Ella Bella och hennes vänner som bor i samma område. När den nya, coola killen Johnny flyttar in blir Ella Bella rädd att förlora sin vän Henrik och måste använda all sin uppfinningsrikedom för att lösa situationen.

När en liten isolerad by med djupt troende människor drabbas av olyckor och dåliga skördar börjar invånarna undra varför en av kvinnorna i byn inte blivit lika drabbad som de andra. Snart visar det sig att hon har en dotter som hon hållit gömd för de andra och som kan ligga bakom förbannelsen i skräckfilmen The Curse of Audrey Earnshaw.

Publicerad: 2021-01-07   Senast uppdaterad: 2021-01-07


Feedback