facebook
Article image

#Fredagsfilmer v.13

Kommande fredagars filmtips gör vi i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.
 

Wind River (2017)
När en kvinna dör i Wyoming tar FBI-agenten Jane hjälp av en erfaren jägare i trakterna för att hitta gärningsmannen. I kriminaldramat Wind River ser vi Avengers-stjärnorna Jeremy Renner och Elizabeth Olsen. Vann pris för Bästa regi på Cannes Filmfestival.

Lion (2016)
I Lion följer vi en indisk man som 25 år efter att ha blivit adopterad av en australiensisk familj, återvänder hem för att hitta sina biologiska föräldrar. Detta biografiska drama greppar tag om våra hjärtan och bjuder på starka prestationer av Nicole Kidman och Dev Patel.

It Follows (2014)
Efter samlag med en främmande man blir en kvinna plötsligt jagad av övernaturliga krafter, som inte ger upp förrän hon är död. Banbrytande It Follows är känd som en av 2010-talets bästa skräckfilmer – och en rysare som på grund av sina annorlunda manusbeslut retar gallfeber på Quentin Tarantino.

The Big Sick (2017)
Den pakistanske komikern Kumail Nanjiani och utbytesstudenten Emily Gardners förhållande testas ordentligt när Emily drar på sig en mystisk sjukdom och Kumail måste träffa hennes otrevliga föräldrar. The Big Sick har ett fräscht upplägg och fick rättvist en Oscarsnominering för Bästa manus.

The Nice Guys (2016)
En omaka detektivduo i 70-talets Los Angeles utreder en försvunnen flicka och mordet på en porrstjärna. Med framförallt seriösa filmer i bagaget får vi här se tungviktarna Ryan Gosling och Russell Crowe glänsa tillsammans i den störtsköna komedin The Nice Guys.

Känn ingen sorg (2013)
Göteborgaren Pål drömmer om att lyckas som musiker. Men trots sin begåvning har han ett stort hinder: sig själv. Tvångstankar och hopplöshet gör sällskap i en emotionell resa med låtar, kärlek och svek. Känn ingen sorg baseras på musik och texter av Håkan Hellström. Den nominerades till hela nio guldbaggar.
 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips

 

Publicerad: 2021-04-02   Senast uppdaterad: 2021-04-02


Feedback