facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 14

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.
 

The Hateful Eight (2015)
Under ett vinteroväder söker en prisjägare och hans fånge skydd i en stuga där andra, skändliga karaktärer gömmer sig. Det hela blir ett intensivt kammarspel på liv och död där den ena hemligheten avlöser den andra. Quentin Tarantinos åttonde film är en hårdkokt western, som för tankarna till Akira Kurosawas Demonernas port. Ett måste för filmälskaren!

Looper (2012)
Året är 2074 och när maffian vill göra sig av med någon, skickar de tillbaka sitt offer i tiden till en plats där en lönnmördare väntar. Joe brukar vara den med fingret på avtryckaren, men en dag får han veta att han är nästa måltavla. Innan Rian Johnson gjorde blockbusters för hutlösa pengar, fokuserade han på smarta och tighta projekt. Looper kan mycket väl vara hans allra bästa film.

12 Years a Slave (2013)
För den fria mannen Solomon Northup vänds världen upp och ner när han kidnappas och säljs som slav. Vardagen blir en kamp om överlevnad, men hur mycket mannen som köpte honom än försöker, kan han inte krossa hans drömmar om frihet. Regissör Steve McQueen får ut det bästa av sina skådespelare och lyckas finna nya perspektiv i ett av den mänskliga historiens mörkaste kapitel.

The Cabin in the Woods (2011)
Samma år som Chris Hemsworth blev hunk med hela världen som Marvel-hjälten Thor medverkade han också i Drew Goddards skruvade skräckkomedi The Cabin in the Woods. När Fem vänner åker ut till en avlägsen stuga i skogen inser de snart att något är märkligt, mycket märkligt. Läskiga saker börjar att hända medan de upptäcker sanningen bakom den mystiska stugan.

 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

 

Publicerad: 2021-04-09   Senast uppdaterad: 2021-04-09


Feedback