facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 25-26

Hälsa midsommarhelgen välkommen med nya filmer

There is no evil är en skildring om ett samhälle som tillåter dödsstraff. Fyra olika män står inför ett omöjligt, men samtidigt enkelt val. Oavsett beslutet de fattar kommer deras liv bli förstörda för all framtid.

 

Inför sista kvällen innan de går ut skolan inser två plugghästar att de borde ha pluggat mindre och haft lite roligare. De bestämmer sig för att ta igen fyra års festande på en enda kväll. Booksmart som är en amerikansk high school-komedi är regisserad av Olivia Wilde och i huvudrollerna syns Kaitlyn Dever och Beanie Feldstein.

 

I MKL/FBI avslöjas hur den federala polismyndigheten motarbetade Martin Luther King Jr. och hela medborgarrättsrörelsen. Den store medborgarrättskämpen enade folket i protester och marscher. Men bortsett från förlegade lagar hade han även FBI mot sig

 

I Hästmannen driver Stig-Anders ensam sitt jordbruk med redskap och metoder som en gång var hans föräldrars. Skogsdelen vårdar han ömt men när stormen Gudrun kommer krockar hans syn på naturen med modern skogsupprensning. Efter sjukhusvistelse med förfrusna fötter kan han återvända tack vare hjälpen från en kvinna som sommarvistades hos honom som barn.

 

Hemskogens underbara värld finns många kloka och snälla djur. Latte igelkott och ekorren Tjum är några av dem. Det är torka i skogen, men det lär finnas en magisk vattensten i björnarnas rike. Filmen Latte Igelkott och den magiska vattenstenen bygger på en finlandssvensk klassiker av Sebastian Lybeck som kom ut första gången 1956.

 

Himmel och helvete handlar om Gondo som är en förmögen industriman blir kontaktad av några män som säger sig ha kidnappat hans son. De kräver en lösensumma i sådan storlek att den skulle ruinera Gondo. Men han väljer ändå att betala. Tills han får veta att sonen är hemma och helt oskadd.

Publicerad: 2021-06-24   Senast uppdaterad: 2021-06-24


Feedback