facebook
Article image

#Kortfilmer i augusti

Nya spännande kortfilmstitlar är här.

Idag är det dags för nya kortfilmstitlar. Genom fem olika filmskapare möter vi fem vitt skilda berättelser.

Sedan en tid tillbaka erbjuder vi ett urval av kortfilmer i samarbete med Film Stockholm.
Nu är det dags igen för fler kortfilmer till Viddla i samarbete med Film Stockholm med stöd av Svenska Filminstitutet.

Glöm inte att kortfilmerna endast förbrukar ett halvt lån vilket betyder att man kan njuta av två kortfilmer för ett lån. Håll utkik här på Viddla för att ta del av våra löpande publiceringar av kortfilm utöver våra vanliga publiceringar.
 

I Autonomous skildras hur gränslandet mellan det verkliga och overkliga suddas ut alltmer genom de teknologiska framsteg som görs.


Miss Ingas Issues handlar om Cimon. När hans liv kollapsar flyr han in i sin dragpersonas värld istället. Men plötsligt knackar kronofogden på dörren.


Iranian Kiss utspelar sig vid en filminspelning i Teheran där en regissör försöker göra en film om kärlek trots att all fysisk kontakt mellan män och kvinnor är förbjuden. En kontrollant finns på plats för att se till att allt som sker framför kameran håller för den hårda censuren.


I kortfilmen Norrsken följer vi en grupp ungdomar som dansar sig genom ett skymningslandskap till tonerna av en svenska folkvisa.  


Sjuårige Filip beundrar sin storebror mest av alla. Men en kväll ser han något oväntat som händer i kortfilmen som heter just Filip.

Publicerad: 2021-08-11   Senast uppdaterad: 2021-08-11


Feedback