facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 38

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

The Imitation Game (2014)
Mitt under det brinnande andra världskriget har matematikern och geniet Alan Turing fått i uppdrag att knäcka tyskarnas Enigmaschiffer, som användes för att kryptera kodade meddelanden. Tillsammans med en grupp andra matematiker tar han på sig att uppfinna en datamaskin för att klara av uppgiften. Filmen vann en Oscar för bästa manus baserad på en förlaga. I huvudrollerna ser vi Benedict Cumberbatch och Kiera Knightley.


När lammen tystnar (1991)
En ung FBI-aspirant skickas till en notorisk seriemördare och kannibal vid namn Hannibal Lecter för att få hjälp i ett fall med att fånga in en annan seriemördare som riktar in sig på unga kvinnor. När dottern till en senator kidnappas intensifieras jakten och Hannibal Lecter blir allt viktigare i kampen mot klockan. Jodie Foster spelar rollen som den unga FBI-aspiranten och Anthony Hopkins spelar Hannibal Lecter i denna Oscarsvinnande klassiker.

Slumdog Millionaire (2008)
En ung man från slummen i Bombay är med i den indiska motsvarigheten till Vem vill bli miljonär? Under sin medverkan överträffar han alla förväntningar och medan han anklagas för fusk minns han tillbaka på det liv som öppnade dörren för hans framgång i programmet. Detta drama från 2008 kammade hem hela åtta Oscarsvinster.

Captain Fantastic (2016)
En pappa har tagit sig an att uppfostra och utbilda sina sex barn ute i skogen, långt bort från traditionella skolsystem och stadsliv. När familjen tvingas lämna tillvaron i skogen utmanas pappans syn på hur man är en så bra förälder. Captain Fantastic är en unik dramakomedi med Viggo Mortensen i huvudrollen.

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-09-24   Senast uppdaterad: 2021-09-24


Feedback