facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 39

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp.

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig - dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Sju minuter efter midnatt (2016)

En ung pojke med en dödligt sjuk mamma får en natt, sju minuter efter midnatt, besök av ett monster som står utanför fönstret och ropar hans namn. Monstret visar sig vara en uråldrig trädvarelse och det har tre historier att berätta för pojken, men inte utan någonting i utbyte...

Dallas Buyers Club (2013)

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) arbetar som elektriker i Dallas, 1985, men när han blir diagnostiserad med HIV och får veta att han inte har lång tid kvar att leva blir han utfryst, vräkt från sin bostad och får sparken. I sin kamp mot klockan och döden gör Ron vad han kan för att utnyttja systemet för att kunna förse sig själv och andra AIDS-patienter med medicinen de behöver.

The Sisters Brothers (2018)

De två bröderna Eli och Charlie Sisters är skickliga revolvermän och ökända mördare. Bröderna blir anlitade att döda en lycksökare på jakt efter guld, men resan efter honom och hans följeslagare är allt annat än problemfri. I denna western som utspelar sig på 1850-talet ser vi Joaquin Phoenix och John C. Reilly som bröderna Sisters.

The Peanut Butter Falcon (2019)

En 22-åring med Downs syndrom drömmer om att bli en professionell wrestler och få lära sig sporten från sin stora idol, “The Salt Water Redneck”. En dag rymmer han hemifrån för att göra verklighet av sin dröm och på vägen stöter han på en fiskare. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr på jakt efter wrestlingdrömmen.

 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-09-30   Senast uppdaterad: 2021-09-30


Feedback