facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 47-48

Filmhelg med livets olika äventyr!

Love, weddings and other disasters är en romantisk komedi som genom parallella historier berättar om människor som jobbar med bröllop för att skapa den perfekta dagen för par som älskar varandra. Samtidigt som deras egna relationer är långt ifrån perfekta.

I Twyla Moves får vi en inblick i den legendariska koreografen Tharps karriär och kreativa process. Tharp var en pionjär inom både modern dans och balett och delar med sig av många detaljer från sin karriär.

På gatorna i centrala Manhattan i början av 90-talet utspelade sig en dynamisk kollision mellan två livfulla subkulturer: Skateboarding och hiphop. Jeremy Elkins dokumentär All the streets are silent ger liv till denna tidsperiod som skapade en urban stil och ett visuellt språk med en bestående kulturell effekt.

När gravida Daphnes pojkvän måste avbryta semestern för ett akut jobbärende blir det hennes uppdrag att under fyra dagar underhålla pojkvännens kusin Maixme. Men ju mer de umgås och delar sina tankar om livet desto närmare kommer de varandra. Snart är de insnärjda i en kärlekstriangel utan dess like, i filmen Saker vi säger, saker vi gör.

Småtrollen Cupcake och Leaf i den animerade filmen Ogre vill ha en helgdag när man hedrar kungarikets alla troll och deras kompisar. De beger sig därför ut på en äventyrsfylld resa till kungen för att be honom att erkänna högtiden Trollvännernas dag.

Den israeliska dokumentären Kamrat Dov handlar om Dov Khenin, representant för det judisk-arabiska partiet Hadash i det israeliska parlamentet. Under många år följde regissören Barak Heyman den kontroversielle politikern som bland annat blivit kallad landsförrädare och kommunist, men som trots motgångar och besvikelser aldrig gett upp sin tro på att förändring är möjlig.

Publicerad: 2021-11-25   Senast uppdaterad: 2021-11-25


Feedback