facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 47

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp.

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Shirley (2020)

En skräckförfattare bor tillsammans med sin collegeprofessor till make i ett stort hus i en amerikansk småstad. När maken bjuder in en av sina protegéer och dennes partner till att bo med dem förväntar de sig en intellektuellt givande dynamik, men vad de istället får är kusligt likt innehållet i författarens verk.

Eastern Promises (2007)

En svårt misshandlad tonåring dör under förlossningen av sitt barn. Hennes barnmorska bestämmer sig för att leta upp barnets familj, vilket leder henne till den ryska maffians värld och Londons bakgator. Gradvis blir den avlidna mammans mörka förflutna allt tydligare.

Mr. Nobody (2009)

Nemo Nobody är 118 år gammal och den sista dödliga människan vid liv. När hans tid nästan är kommen har han världens ögon på sig och får dela med sig av sin livshistoria till en reporter. Berättelsen han delar med sig av innehåller inte en linjär tillbakablick på livet, utan alternativa händelseförlopp som hade blivit verkliga beroende på vissa beslut i hans liv.

I Saw the Devil (2010)

Den gravida flickvännen till en hemlig agent dödas av en seriemördare. Eftersom hennes pappa har varit polismästare lyckas den hemliga agenten få tag på listan över de misstänkta. På egen hand bestämmer han sig för att hämnas – ett beslut som öppnar dörren till en värld av våld och ondska.

 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-11-25   Senast uppdaterad: 2021-11-25


Feedback