facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 49-50

I veckans filmer kommer besök från yttre rymden, tar en ren över jultomtens jobb, görs en resa i Odysseus fotspår – och mycket mera!

Mystiska ljus över det stilla Mossingham kungör ankomsten av en besynnerlig besökare ifrån yttre rymden … När den intergalaktiska besökaren – en busig men bedårande utomjording vid namn LU-LA – kraschlandar nära bondgården ser fåret Shaun snart tillfälle för lite utomjordiskt skoj och äventyr i Shaun the sheep the movie: Farmageddon.

Några outsidertonåringar i Denver får en sommarkväll 1987 reda på att The Smiths har splittrats vilket för dem är nyheter lika illa som ett dödsbud. För att hedra bandets minne och sörja deras avslut bestämmer de sig för att festa till det rejält. Det blir en natt att minnas för livet i Shoplifters of the world.

All Light, Everywhere undersöker övervakningens etik och historia. Dokumentären behandlar frågor om teknologin inom poliskåren, som med kroppskameror kan få sina fördomar avslöjade – eller bekräftade?

Renen Larry i The Grump Who Stole Christmas tror att han med lätthet kan göra jultomtens jobb, men när en ond trollkarl gör så att han faktiskt byter plats med jultomten vilar julens framtid i Larrys hovar!

I animerade filmen Fishmas! är det äntligen Fishmas i Fishtail Reef! Fiskafton! Fifi och vännerna på Fiskskolan ska alla åka hem och fira med sina familjer. Men när den lilla hajen Ping plötsligt försvinner efter att ha blivit jagad av några elaka mobbare, bestämmer sig Fifi och hennes vänner för att lägga semesterplanerna åt sidan.

I brittiska dramakomedin The trip to Greece, av regissören Michael Winterbottom, spelar Steve Coogan och Rob Brydon i rollerna som sig själva. Syftet med denna tur till Grekland är att resa från Troja till Ithaka i Odysséens fotspår.

I dokumentären John Lewis: Good Trouble får vi följa kongressledamoten John Lewis från amerikanska delstaten Georgia som i över 60 år kämpat för medborgerliga rättigheter, och för lagstiftning för rösträtt, vapenkontroll, hälsovårdsreformer och invandring med mera.

Publicerad: 2021-12-07   Senast uppdaterad: 2021-12-07


Feedback