facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 50

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

The Big Sick (2017)

Komikern Kumail Nanjiani träffar en dag utbytesstudenten Emily och de blir genast förälskade i varandra. Men deras olika bakgrunder och familjer gör snart att deras förhållande testas. Det hela förvärras när Emily drar på sig en mystisk sjukdom och Kumail måste träffa hennes otrevliga föräldrar.

I filmen bygger huvudrollerna på Kumail själv och hans numera fru, Emily. Filmen har ett fräscht upplägg och den nominerades välförtjänt till en Oscar i kategorin för bästa manus.

Fåret Shaun Filmen: Farmageddon (2019)

En mystisk, busig och bedårande utomjording kraschlandar nära bondgården där fåret Shaun håller till. Shaun tar på sig ansvaret att hjälpa utomjordingen, LU-LA, att ta sig hem. Vad Shaun och de andra på bondgården inte vet om är att en lömsk organisation är dem på spåren och kanske väntar till och med katastrofen runt hörnet.

The Hitman’s Bodyguard (2017)

Efter ett tidigare misslyckat uppdrag har Michael Bryce förlorat sin status som en säkerhetsvakt av högsta rang. En möjlighet till upprättelse uppenbarar sig när Bryce får ett nytt uppdrag. Det enda problemet är att han nu måste skydda Darius Kincaid – en ökänd torped som Bryce har avskytt i åratal.

I huvudrollerna ser vi Ryan Reynolds och Samuel L. Jackson.

Jane Eyre (2011)

Efter att ha tagit sig igenom en barndom kantad av svåra motgångar får Jane Eyre ett jobb som guvernant på Thornfield. Där förälskar hon sig i husets herre, en sträng och krävande man som mjuknar av sin kärlek till Jane, men snart visar det sig att han bär på en hemlighet som Jane inte kan leva med.

Huvudrollerna spelas av Mia Wasikowska och Michael Fassbender. Filmen är baserad på romanen av Charlotte Brontë.

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-12-17   Senast uppdaterad: 2021-12-17


Feedback