facebook
Article image

#Viddlaveckan – Första filmerna

Den här veckan vill vi fira filmen. Därför har vi gjort detta till Viddlaveckan.

Måndag till fredag denna vecka kommer ni märka att det händer lite extra mycket på viddla.se Hoppas att ni gillar det!

Viddla lanserades 2017. Här får ni koll på de första fem filmerna som släpptes av Viddla. Och kanske en chans att se om någon av dessa fem pärlor.

Magic in the Moonlight: En romantisk komedi om engelsmannen Stanley som får i uppdrag att avslöja ett möjligt svindleri. Situationen visar sig dock mer svårhanterad än han först trodde och professionella och personliga komplikationer uppstår. Historien utspelar sig på 1920-talet i södra Frankrike bland välbärgade herrgårdar och jazzhak på den Franska rivieran under en tid då jazzen spred sig över världen.

Mig äger ingen: Mig äger ingen är en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Filmen är fritt baserad på Åsa Linderborgs självbiografiska roman med samma titel.

Mud: Mud är regissören Jeff Nichols tredje film, efter Shotgun stories och Take shelter, som utspelar sig i Arkansas. Tonårspojkarna Ellis och Neckbone stöter på den mystiske Mud på en övergiven ö i Mississippifloden.

Vicky Cristina Barcelona: I den lättsamt sprudlande, vindlande komedin och mörka dramat Vicky Cristina Barcelona, reser Woody Allen till ett eldigt erotiskt, färgmättat och romantiskt Spanien. Vicky och Cristina är två amerikanska väninnor på semester i den spanska, trendiga staden. Vicky är av den seriösa sorten och ska gifta sig i slutet av sommaren, öppensinnade och äventyrslystna Cristina är hennes raka motsats. På en restaurang träffar väninnorna en attraktiv och utlevande konstnär, och senare också hans vackra men komplett galna exfru, spelad av för rollen Oscarsnominerade Penélope Cruz.

Gentlemen: I guldbaggevinnande Gentlemen har Mikael Marcimain gett liv åt Klas Östergrens roman om de excentriska bröderna Morgans osannolika liv. Det är en episk saga om ett samhälle i förändring med jazz, poesi, kärlek och spionage i efterkrigstidens Europa.

Publicerad: 2021-12-20   Senast uppdaterad: 2021-12-20


Feedback