facebook
Article image

#Gott nytt år - mest visade filmerna

Nytt år och nystart. Men också ett bra tillfälle att sammanfatta det som har varit. Här kommer därför Viddlas mest visade filmer för barn och vuxna.

Kanske hittar du en ny favorit bland dessa sevärda guldkorn. 

För vuxna är detta de mest visade filmerna:

The Death of Stalin: 953 dör plötsligt Stalin och en hissnande maktkamp mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov tar sin början. Regissören Armando Iannucci, känd för de politiska tv-serierna The thick of it och Veep, har skapat en farsliknande komedi där samtliga misstror varandra i kampen mot toppen                                        

The Nile Hilton Incident: Den korrupta polisen Noredin (Fares Fares) har upprättat ett system för utpressning av Kairos lokala brottslingar för att finansiera sitt ständiga rus av droger och alkohol. När en känd sångerska hittas död på hotellet Nile Hilton hamnar utredningen lämpligt nog hos Noredin i ett försök att dölja en härva som leder långt upp i maktens hierarki. Men något med fallet triggar hans nyfikenhet och han börjar nysta i det som skulle ha förblivit orört. 

The Gentlemen: Guy Ritchie regisserar och producerar denna återkomst till sina filmrötter. Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam och Michelle Dockery ses i actionthrillern om en engelsk knarkkung, Mickey Pearson, som vill sälja sin lukrativa verksamhet till högstbjudande. Pearson har jobbat sig uppåt i graderna sedan han sålde gräs till rika Oxford-studenter och odlar numera enorma mängder cannabis under mark på diverse aristokraters gods.                                                  

Lantisar: Madeleine, som lever ett modernt liv i Stockholm, kallas hem till sin pappa på landsbygden som hon sedan länge brutit kontakten med efter en tragisk händelse. Madeleines upplevelser under ett intensivt veckoslut ger henne en ny bild av en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig.                                                           

C’est la vie! : Pierre och Helena ska slå på stort och gifta sig på ett franskt 1600-talsslott. Max (Jean-Pierre Bacri) är deras bröllopsfixare och för honom och hans dysfunktionella personal är det bara en vanlig dag på jobbet. Allt som kan gå fel gör också det. Vi får följa med på både bröllopsfesten och arbetet bakom kulisserna.

Och för barn och unga är detta de mest visade filmerna: 

Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen: Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar.

Mary och häxans blomma: Japansk anime efter Mary Stewarts bok The little broomstick. Sommarlovet är snart slut och Mary har tråkigt. Men så kommer en mystisk katt förbi och Mary kan inte låta bli att följa efter. Med hjälp av katten hittar hon en kvast och några självlysande blommor som hon plockar. 

Ronja Rövardotter: Ronjas liv började storslaget. När hon föddes åskade det hemskt i berg och skogar och rövarhövdingen Mattis var vild av lycka. Nu skulle Mattis-ätten fortsätta att leva och här fanns ämne till en ny rövarhövding. Trodde Mattis ja. Samma natt föddes ännu en rövarhövding.

Robinson Crusoe: Papegojan Tisdag bor på en exotisk paradisö tillsammans med sina olika djurvänner. I hemlighet drömmer han om att få upptäcka världen. Efter en våldsam storm hittar Tisdag och hans vänner en underlig varelse på stranden: Robinson Crusoe. Tisdag hoppas att Robinson ska bli hans biljett från ön till nya marker. Robinson, å sin sida, förstår att han måste lita på Tisdag för att överleva.

Lotta på Bråkmakargatan: Lotta är en käck och busig 5-åring, som bor tillsammans med sina syskon Jonas och Mia och mamma och pappa, och så grisbjörnen Bamsen förstås. Egentligen heter gatan Krukmakargatan, men pappa säger att det bara bor bråkmakare i deras hus, så Bråkmakargatan passar bättre.

Publicerad: 2021-12-21   Senast uppdaterad: 2021-12-21


Feedback