facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 51-52

Omvälvande fantasi och verklighet, stjärnor och romantik!

Träsnidaren Geppetto tillverkar dockan Pinocchio av ett stycke trä som under magiska omständigheter väcks till liv. Pinocchio, vars näsa har en tendens att bli lång varje gång han ljuger, drömmer om att bli en ”riktig” pojke. Den prisbelönade filmen Pinocchio är baserad på den klassiska, italienska sagoboken av Carlo Collodi, och är ett äventyr för hela familjen.

I dramakomedin I krig med morfar måste sjätteklassaren Peter lämna sitt rum till morfar Ed när han flyttar in i familjens hus, och Peter får i stället bo i ett kyffe uppe på den läskiga vinden. För att hämnas hittar han på olika pranks tillsammans med sina vänner för att störa morfar, men vad han inte hade väntat sig är att morfar samlar ihop sitt eget kompisgäng och slår tillbaka. Vem ska vinna fajten och få det eftertraktade rummet?

Dokumentärfilmen Kapitalet i det 21:a århundradet är en filmatiseringen av nationalekonomen Thomas Pikettys bästsäljande bok från 2013 – en bok som anses vara en av de mest banbrytande böckerna i vår tid, och som slår hål på antagandet att ackumulering av kapital går hand i hand med social utveckling.

Med hjälp av arkivmaterial, tidigare outgivet material från hemvideor och fotografier, och intervjuer med familj och närmaste vänner, granskar regissören Ron Howard den världsberömde operastjärnan Luciano Pavarottis karriär, och upptäcker också människan bakom stjärnan – i dokumentären Pavarotti.

Den framgångsrika försäljaren Christy i A Merry Holiday stressar över att landa en stor affär. Till sin hjälp tar hon medarbetaren Jonathan som är upptagen med att pynta sin ungkarlslya till ett magiskt vinterland för att impa på flickvännens pappa. De kommer båda i klinch med varann, men inser att de måste samarbeta.

I romantiska Another Christmas coincidence hamnar Alice och Jack, två främlingar med totalt olika bakgrunder, av en slump en helg på samma bröllop. Det klickar direkt mellan dem, men Alice är tveksam till en ny relation efter ett havererat långdistansförhållande.

Publicerad: 2021-12-21   Senast uppdaterad: 2021-12-21


Feedback