facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 1-2

Viddla inleder årets första torsdagspremiär med sex riktigt bra filmer.

En båt med hö färdas långsamt över vattnet, mellan öarna. I dokumentären Den vackraste ön besöker Peter Gerdehag Grönsö i Gryts skärgård i Östergötland. Här söker hans blick och kamera efter det sällsynta, det som är värt att bevara – och det som är vackert.

Peter Gerdehag och Tell Aulins prisbelönta dokumentär Kokvinnorna öppnar ladugårdsdörren till de utrotningshotade handmjölkerskornas värld. Peter Gerdehag har även regisserat filmerna Hästmannen och Bondens tid på jorden. Systrarna Inger och Britt har olika uppfattning om mycket i livet, och inte minst om sina kor.

I dramakomedin Richard says goodbye ser vi Johnny Depp i rollen som den trötta universitetsprofessorn Richard. Hans liv lunkar på i stilla mak, tills han får veta att han har obotlig cancer. Allt ställs på sin spets, och han bestämmer sig för att leva sitt liv fullt ut, utan några regler.

Första världskriget. Slaget vid Messines 1917. Ett uppdrag på liv och död – under jorden. I J.P. Watts regidebut The war below kämpar en grupp brittiska gruvarbetare med att gräva tunnlar under ingenmanslandet mellan de brittiska och de tyska styrkorna.

I High and outside är 33-årige Phil är fullständigt besatt av baseboll och trots sin ålder försöker han fortfarande bli värvad av ett lag i de högre serierna. När han får höra talas om ett utvecklingsläger där det finns scouter från de stora klubbarna ser han sin chans. Det enda hindret är att det kostar 3000 dollar att få vara med på lägret.

Den gamla barnstjärnan Patrick Nolan (Tim Realbuto) släpas motvilligt med av sin syster för att se en skoluppsättning av Romeo och Julia. 17-årige Jeremiah (Nolan Gould) spelar Romeo och fångar omedelbart Patricks uppmärksamhet. Patrick bestämmer sig för att bli Jeremiahs mentor och det som börjar som en oskyldig skådespelarlektion utvecklas till något mycket mer i filmen Yes.

Publicerad: 2022-01-05   Senast uppdaterad: 2022-01-05


Feedback