facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 29-30

Överlevnad, hopp och identitet - nya filmer i Viddla!

Rivaliteten mellan två gäng, de fattiga Greasers och de rika Socs, tilltar när en gängmedlem dödar en medlem i det andra gänget. Francis Ford Coppola (Gudfadern, Apocalypse Now) har regisserat detta klassiska ungdomsdrama, baserat på en bok av S. E. Hinton.

Under en pandemi som orsakar plötslig minnesförlust har Aris rekryterats till ett projekt som hjälper okända patienter hitta nya identiteter. Regissören och manusförfattaren Christos Nikou reflekterar i Apples över minnen, identitet och förlust, och låter en mans självupptäckt bilda ram till berättelsen om hur ett samhälle hanterar en epidemi som förändrat allt.

I The Shuroo Process har en ung frilansskribent från New York tröttnat på trycket från den misslyckade förlagsvärlden. När hon blivit förälskad i en karismatisk självhjälpsguru beger hon sig på en resa som får katastrofala konsekvenser.

SamSam – SamSam är en orädd kille som har nästan allt en hjälte drömmer om. Kärleksfulla superhjälte-föräldrar, många superkompisar och sitt eget flygande tefat för att utforska rymden … Bortsett från att hans första superkraft inte har kickat in ännu!

När Jamie hälsar på sina föräldrar i deras hus vid havet får han veta att hans far Edward planerar att lämna hans mor Grace efter 29 års äktenskap. Dramafilmen Hope gap är en berättelse om överlevnad, och också om hopp.

Dokumentären Wonder boy handlar om den franske modeskaparen Olivier Rousteing, creative director för haute couture-huset Balmain. Här berättar han om sitt sökande efter identitet och sitt ursprung, och om sökandet efter sanningen om sina biologiska föräldrar som lämnade honom som baby.

Publicerad: 2022-07-19   Senast uppdaterad: 2022-07-19


Feedback