facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 33-34

Nya filmer i Viddla!

Woodlands Dark and Days Bewitched är en dokumentär som avhandlar över 100 filmer och 50 intervjuer och ger oss historien bakom skräckgenren folk horror, en genre som blivit mer aktuell än någonsin i och med succéfilmer som Midsommar och The Witch.

I The middle man tar Frank Farrelli jobbet som mellanhand i den gudsförgätna amerikanska hålan Karmack, ett samhälle som drabbats av en dödsfallsepidemi och där stadsstyret beslutat att anställa en mellanhand vars enda uppgift är att underrätta anhöriga när en olycka sker.

I regissören Paul Schrades The card counter spelar Oscar Isaac i rollen som pokerspelaren William Tell som en dag blir uppsökt av en ung man vid namn Cirk som drar upp det förflutna och gamla oförrätter från Tells tid i armén, då han vill ha Tells hjälp att utföra en hämndaktion gentemot en gemensam fiende. Kanske är det äntligen dags att få upprättelse?

I den franske regissören François Ozons drama Allt gick bra ber den åttiofemårige André, som drabbats av en halvt förlamande stroke, sin dotter Emmanuelle att hjälpa honom avsluta sitt liv. Men hur ska hon hantera en sådan begäran rent känslomässigt, och även praktiskt?

När gangsterbossen Oleg blir dödad tar hans fru Gertrude över som ledare. I filmen The mother, the son, the rat & the gun beskrivs en familj som står fångad i mitten där vissa av familjemedlemmarna kämpar för sammanhållning och andra söker splittring.

I denna klassiska filmatisering av Roman Polanski från 1979 ser vi bland annat Nastassja Kinski i en av huvudrollerna. Den prisbelönta filmen Tess har bland annat vunnit tre Oscars.

Publicerad: 2022-08-18   Senast uppdaterad: 2022-08-18


Feedback