facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 35-36

Lagom till helgen har Viddla laddat med nya filmer!

Spencer ger oss historien om den ödestigna julhelgen då prinsessan Dianas äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Diana vet att allt måste bli annorlunda, fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet.

I Monsterfamiljen – ingen är perfekt möter vi återigen familjen Wishbone. En vanlig familj, men på ett sätt är de helt unika – de kan lika snabbt som oväntat förvandlas till monster! När vänner till familjen kidnappas av monsterjägaren Mila Starr måste de komma till undsättning. Dags för lillebror Max att bli en varulv och storasyster Fay en mumie, medan mamma omvandlas till en vampyr och pappa till Frankensteins monster.

Tea Lindeburgs dramafilm Du som er i himlen, baserad på en roman av Marie Bregendahl, utspelar sig på en gård i Danmark i slutet av 1800-talet. 14-åriga Lise, äldst i syskonskaran i en stor familj som väntar tillökning, ser fram emot att börja skolan efter sommaren. Men när mammans värkar sätter i gång får Lise gå undan med sina småsyskon, för det är något som inte står rätt till.

I dokumentären Jane par Charlotte skildrar Charlotte Gainbourg sin mamma Jane Birkin – en av 1900-talets stora populärkulturella ikoner. Här ges en unik inblick i en mytomspunnen kändisfamilj och en ärlig redogörelse för relationen mellan en mamma och en dotter.

Cow är filmen om en mjölkkos verklighet, och ett synliggörande av det arbete hon utför åt oss. Regissören Andrea Arnold ligger bakom filmer som Fish Tank och Wuthering Heights.

Filmen Älskaren utspelar sig i det fransk-koloniserade Indokina. 1929 befinner sig en femtonårig fransk flicka där. Hennes familj har ekonomiska problem och på väg tillbaka till sin internatskola uppmärksammas hon av en förmögen kinesisk affärsman

 

Publicerad: 2022-08-31   Senast uppdaterad: 2022-08-31


Feedback