facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 41-42

Gastkramande äventyr tillsammans med monsteragenten Nelly Rapp fem andra filmer får inleda denna hösthelg.

Ennio Morricone är mästerkompositören bakom några av världens mest välkända och älskade filmsountrack. Filmer som Sergio Leones Den onde den gode och den fule och För en handfull av dollar har uppnått sin ikonstatus mycket tack vare Ennio Morricones musik. Ennio: the maestro är dokumentären om hans musikaliska karriär. 

12-åriga gymnasten Tinja gör allt för att behaga sin mor, influencern som i sin tur lever för att presentera bilden av en perfekt familj på sin blogg "Underbar vardag". En natt hittar Tinja ett ägg som hon tar med sig hem. Hon gömmer det och håller det varmt, och när det kläcks visar det sig innehålla ett monstruöst väsen. Ruva är Hanna Bergholms långfilmsdebut och har beskrivits som en ovanligt intelligent berättad skräckfilm.

Den nederländska skräckfilmen Moloch utspelar sig i utkanten av en ödslig torvmosse. När Betrieks och hennes familjs gård en natt attackeras av en främling ger hon sig ut för att söka efter en förklaring. Vad är det för något uråldrigt och ondskefullt som tagit trakten i besittning?

I dokumentären Who Killed the KLF? utforskas The KLF:s uppgång och fall under 1980- och 90-talen.

Musikgruppen tog den brittiska musik- och klubbscenen med storm, men plötsligt slutade publiken att dansa till deras elektroniska musik – vad var det som hände?

I februari 2014 inledde ryska trupper ockupationen av Krimhalvön. De ukrainska fartygen blockerades från att ingripa och flertalet skepp tvingades kapitulera till den ryska militären. Det gjorde dock inte Cherkasy, en minröjare där besättningen bestämt sig för att göra motstånd till sista blodsdroppen. Filmen Cherkasy: Ukrainian Warship är ett krigsdrama som baseras på verkliga händelser.

Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig snart att hennes morbror inte lever det lugna liv som hon trott. Snarare tvärtom!  Hannibal är en monsteragent! Nelly finner sig snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov i filmen Nelly Rapp: Monsteragent.

Publicerad: 2022-10-13   Senast uppdaterad: 2022-10-13


Feedback