facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 45-46

Återigen dags för nytillskott i Viddla! Njut höstmörkret med någon av de nya filmerna!

Den danska feelgood-komedin Matklubben handlar om vänskap, kärlek och att hitta tillbaka till livsglädjen. När Marie blir lämnad av sin man på julafton reser hon till Italien med sina barndomsvänner för att gå en kurs i matlagning. Tillsammans upptäcker de tre vännerna hur livet som singlar i 70-årsåldern fortfarande är fyllt av överraskningar.

I thrillern I see you försvinner en 12-årig pojke och det visar sig att fallet liknar flera försvinnanden som tidigare inträffat. Samtidigt som utredningen tar oväntade vändningar kämpar huvudutredaren med sitt äktenskap då hans fru är på väg att tappa verklighetsuppfattningen efter en otrohetsaffär. När sonen i familjen utsätts för en stor fara som orsakas av en mystisk närvaro i deras hus uppdagas hushållets ondskefulla hemligheter.

Det verklighetsbaserade, romantiska dramat Charming the hearts of men utspelar sig i den amerikanska Södern i början av 1960-talet. Den världsvana Grace Gordon återvänder till sin hemstad och upptäcker att hennes möjligheter som kvinna är begränsade. Med hjälp av en vän som är kongressledamot sätter hon sig för att förändra lagstiftningen.

I den franska dramafilmen Exposed (Arthur Rambo) kretsar handlingen kring den unge författaren Karim D. Han är det nya stjärnskottet som blivit medias senaste gunstling. Men frågorna hopar sig när hatiska meddelanden han skrivit på sociala medier under sin tonårstid dras fram i ljuset.

I en liten dansk stad möter vi 61-åriga Solvej och 17-åringen, Kate. Den före detta skönhetsdrottningen Solvej är förtidspensionär och lever ett isolerat liv där hon drygar ut sin pension genom försäljning av receptbelagda läkemedel tills hon blir vän med grannens tonårsdotter. Deras möte är inledningen på en osannolik vänskap och hos huvudpersonerna väcks hoppet om ett annat liv i filmen Miss Viborg.

Ett filmteam hyr in sig på en avlägsen gård i Texas för att ostört kunna spela in en vuxenfilm som de hoppas ska göra dem både rika och berömda. Stripporna Maxine (Mia Goth) och Bobby-Lynne (Brittany Snow) ska agera framför kameran tillsammans med Bobby-Lynnes pojkvän Jackson (Scott Mescudi/Kid Cudi). Maxines pojkvän, producenten Wayne (Martin Henderson), peppar teamet med visioner av deras förmodat fantastiska framtid i porrfilmsbranschen i skräckfilmen X.

Publicerad: 2022-11-10   Senast uppdaterad: 2022-11-10


Feedback