facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 17-18

Fira valborg med Viddlas nya filmer där den kritikerrosade dramakomedin Good Luck to You, Leo Grande är en av våra nyheter.

I Schack blir advokaten Josef Bartok tillfångatagen av Gestapo och blir inlåst i ett hotellrum då han inte är samarbetsvillig. Efter att ha fått tag på en bok om schack blir brädspelet ett sätt att hantera isoleringen men börjar snart övergå till en besatthet.

All My Puny Sorrows följer de två systrarna Elf och Yoli. Elf är en pianist som är besatt av att avsluta sitt liv medan Yoli är en författare som brottas med systerns beslut om att ta livet av sig. I de motgångar som Yoli möter till följd av systerns psykiska ohälsa gör hon även upptäckter om sig själv.

Fantasyfilmen Glaslandet berättar om 13-årige Jas som bor i en nedlagd handelsträdgård tillsammans med sin pappa. En dag möter Jas en gammal kvinna och en flicka som Jas försöker hjälpa, men när det dyker upp hemliga agenter förstår han att de nya vännerna och deras magiska plats i skogen är i fara.

I Good Luck to You, Leo Grande spelar Emma Thompson i rollen som den nyblivna änkan Nancy som beställer en sexarbetare till ett lyxigt hotellrum. Den unge, attraktive Leo Grande är sympatisk och självsäker, men Nancy blir plötsligt livrädd och tvivlar på om hon trots allt kan genomföra sin plan.

Imaginary Heroes kretsar kring Familjen Travis som ser ut att vara den perfekta familjen. När den äldste sonen tar livet av sig rasar allt samman. Övriga familjemedlemmar förlorar helt kontrollen över sina liv. Först när de till slut vågar konfrontera det förflutna kan de återfå kontrollen över framtiden.

Långt från civilisationen ligger Frankrikes fruktade fängelseö, Djävulsön. Där kämpar fångarna för livet. Papillon vägrar att ge upp och bestämmer sig för att fly till varje pris. Filmen Papillon från 1973 är en klassiker som är baserad på den oskyldigt dömde Henri Henri Charrières självbiografi.

I ett medeltida land tampas man med drakbekymmer. Landets hertige utlyser en tävling för att hitta en riddare som kan bekämpa draken. Bondpojken Trenk som vill bli riddare förfasar över hur bondfamiljer utnyttjas. Då bestämmer han sig för att lära sig att rädda sin familj. Trenk - Den lille riddaren baseras på böcker av Kirsten Boije.


 

Publicerad: 2023-04-27   Senast uppdaterad: 2023-04-27


Feedback