facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 23-24

Denna veckas Viddlapremiär bjuder bland annat på en dokumentär om författaren Patricia Highsmith.

Loving Highsmith skildrar författaren Patricia Highsmiths (känd för bland annat böckerna om Mr. Ripley) livshistoria med fokus på kärleksteman och identitet. Genom dagboksanteckningar och intervjuer med familj och vänner ger dokumentären nya insikter i thrillerförfattarens liv.

Pissa i motvind utspelar sig i den franska förorten Picasso där några ungdomar ska vara med i en film. Ungdomarna som ska medverka i filmen anses vara bråkiga och problematiska. De utsätts för prövningar men visar sig klara av påfrestningarna tillsammans.

De har pluggat hårt och blivit mönsterelever, men vad har de egentligen missat under tiden? Kanske allt det roliga i livet, och en hel del erfarenheter. När sommaren närmar sig bestämmer sig de fyra vännerna för att allt ska bli annorlunda. Den amerikanska komedin Good kids handlar om en sommar som ingen någonsin kommer att glömma.

Miranda trivs med jobbet som sjuksköterska, livet och vännerna. I samband med en blinddejt blir hon utsatt för en brutal våldtäkt. Mannen fälls för brottet, men Miranda får ingen själslig ro. Hon söker kontakt med honom, och när han avtjänat sitt straff är tiden inne för Miranda att verkställa sin plan. Den amerikanska thrillern Return to sender är en historia om vedergällning och hämnd.

Thrillern Shut in handlar om en ung mamma som blir inlåst i ett skafferi av sitt våldsamma ex i ett hus hon har ärvt. Med sina två barn utanför skafferiet gör hon allt som krävs för att få ut sina barn ur huset.

The Rewrite handlar om Keith (Hugh Grant) som en gång i tiden var en hyllad och Oscarprisad manusförfattare som levde livet i Hollywood. Men några år senare ser livet lite annorlunda ut. Han saknar inspiration och är frånskild och arbetslös. När han börjar undervisa i manusskrivande på ett college är planen att jobba så lite som möjligt, dejta collegetjejer och skriva ett fantastiskt manus. När Keith möter den ensamstående mamman Holly (Marisa Tomei) blir det ändrade planer …

Filmen Lilla Vampyren handlar om en liten figur som har varit 10 år gammal i 300 år och är dödligt uttråkad trots att han bor i ett hemsökt hus med en massa glada monster. Det han drömmer om är att få lov att gå i skolan och träffa andra barn, men föräldrarna är rädda för världen utanför och släpper inte iväg sin son. Trots det ger sig Lilla Vampyren en dag iväg tillsammans med sin bulldog Gastkramdjuret.

Publicerad: 2023-06-08   Senast uppdaterad: 2023-06-08


Feedback