facebook
Article image

Kortfilmspremiärer

Lagom till midsommar släpper Viddla nya kortfilmer att njuta av under de långa sommarkvällarna. En kortfilm förbrukar endast ett halvt lån.

I Älskling skildras artonåriga Rosannas tillvaro som nybliven mamma på landsbygden. När hennes vänner dyker upp en sommarkväll suddas gränserna ut mellan tonårsliv och mammatillvaro. 

Berry pickers följer två thailändska bröder som är i Sverige för att plocka bär, men en kraftig värmebölja har hindrat tillväxten. Desperationen växer i en drabbande film om klasskillnader. 

Boll är en undersökande och humoristisk film där fotbollens biroller står i fokus. Vad händer när man vänder kameran bortom planen? I filmen återskapas fotbollens skådespel med hjälp av dess osynliga hjältar. 

Pink rider är en intim och personlig reflektion över 2000-talets arbetsförhållanden, sett ur ett cykelbuds synvinkel. Genom nostalgi och frustration fördjupas vår förståelse för arbetarens situation i den så kallade gigekonomin. 

Plikt berättar om en nybliven pappa sitter vaken på sin säng och lyssnar till sin nyfödda bebis snarkningar under barnvagnens sufflett. Snarkningarna tystnar och öppningen i barnvagnen blir en portal in i en skrämmande drömvärld. 

Nyfikenheten för en värld utan kön tar med oss till en värld av maneter och disco i kortfilmen Space is quite a lot of things. Fyra transpersoner delar sin upplevelse av hur de relaterar (eller inte relaterar) till sin könsidentitet, och hur de föreställer sig sin egen queera utopi. 

Publicerad: 2023-06-20   Senast uppdaterad: 2023-06-20


Feedback