facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 33-34

Spänning, mysterier, dokumentärer och prisbelönt barnfilm i Viddlas torsdagspremiär.

Dokumentären Lancaster avslöjar historien om Storbritanniens bombplan under andra världskriget. Händelserna berättas av de överlevande piloterna. Genom minnen och arkivmaterial får vi ta del av tragedierna som ägde rum under kriget.  

Humorgruppen Galenskaparna och After Shave har sedan 80-talet lockat till skratt med sina radiosketcher, revyer och tv-produktioner. Det ska va gôtt å leva - En film om Galenskaparna After Shave berättar historien om en av Sveriges mest kända humorgrupper.

Den mexicansk-peruanska, prisbelönade skräckfilmen Huesera: the bone woman handlar om Valeria som drömmer om att bli mamma. Men när hon får veta att hon är gravid infinner sig inte den känsla av lycka som hon förväntat sig. Någonting känns i stället helt fel. 

Park Chan-wook vann priset för bästa regi vid filmfestivalen i Cannes 2022 för kriminaldramat Decision to leave. Ett fall angående en man som fallit mot sin död när han klättrat hamnar på utredaren Hae-Juns bord. Offrets änka blir misstänkt men har snart Hae-Jun lindad runt sitt lillfinger. 

I Farväl Herr Haffmann är Joseph Haffmann en juvelerare som på grund av sin judiska härkomst tvingas gömma sig. Hans framgångsrika verksamhet i Paris får nu styras av butiksbiträdet Mercier medan herr Haffmann lever gömd bakom lokalerna i affären. 

I Knorr får Luce får en griskulting av sin morfar blir hans mamma mindre nöjd. Luce övertygar henne om att han ska få behålla grisen och döper den till Knorr. Luces bästa kompis anar att Luces morfar har en hemlig agenda för Knorr i samband med en korvtävling i staden. 

The Great Silence handlar om 29-åriga Alma som ska avlägga sina löften som nunna i ett modernt katolskt kloster när hennes storebror oväntat dyker upp. Brodern vill ha sin del av arvet efter deras far. I samband med detta uppdagas en mörk familjetragedi. 

I Mona Lisa and the blood moon ger sig en ensamstående mamma ut på en kriminell resa tillsammans med en patient som har rymt från ett mentalsjukhus. Kvinnan som har rymt har dessutom övernaturliga krafter. När en detektiv får upp ögonen för dem blir det allt svårare för dem att fortsätta sin brottsliga bana. 

Publicerad: 2023-08-17   Senast uppdaterad: 2023-08-17


Feedback