facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 35-36

När Mathias säger upp sig från sitt jobb efter ett bråk återvänder han till sina hemtrakter i Transsylvanien. När migrantarbetare anländer till området uppstår rasism och konflikter. R.M.N: Kall vinter prisades på Berlins filmfestival och är en av de nya filmerna hos Viddla.

När läraren Emis sexfilm läcker ut på internet är hennes rykte på väg att förstöras. Försöken att stoppa spridningen av videon misslyckas och Emi måste stå till svars inför upprörda föräldrar och kollegor. Den mörka komedin Bad luck banging or loony porn tilldelades Guldbjörnen på Berlins filmfestival.

Close följer 13-åringarna och bästa vännerna Léo och Rémi som spenderar en sista sommar tillsammans. När de börjar i högstadiet förändras deras relation. Léo försöker förstå hur deras vänskap kunde förstöras och närmar sig Rémis mamma Sophie för att bota sin ensamhet.

I R.M.N: Kall vinter säger Mathias upp sig från sitt jobb och reser till Transsylvanien. Där försöker han få kontakt med sin ex-fru och sin före detta älskarinna. Samtidigt måste han ta hand om sin sjuka pappa och sin son. När migrantarbetare anländer till området uppstår rasism och konflikter.

I den animerade familjefilmen Rabbit Academy – Uppdrag rädda påsken blir stadsharen Max utvald att genomgå påskhararnas mästarutbildning för att lära sig att hitta sina superkrafter för att skydda påsken. Men när skolans magiska föremål, det gyllene ägget, slutar att fungera är påsken hotad. Lyckas Max och vännerna rädda den?

Den isländske regissören Hlynur Pálmasons drama Godland utspelar sig under slutet av 1800-talet. Den unge, ambitiöse, lutheranske prästen Lucas skickas från Danmark till en avlägsen del av Island för att ta över en församling. Det blir en strapatsrik och farofylld resa in i ett kargt och oförlåtande landskap, till en plats där bemötandet är allt annat än välkomnande.

Ténor handlar om Antoine som är en ung kille från förorten i Paris. Han studerar ekonomi utan engagemang och lägger hellre sin tid på rapbattles och sitt jobb som sushibud. När han är på Garnieroperan träffar han på Loyseau som är lärare i sång vid den anrika institutionen. Hon upptäcker ganska omgående att Antoine är en begåvad sångare med stor möjlighet att utvecklas. Antoine är fascinerad av opera som konstform, men håller det hemligt för familj och vänner.

Shindisi berättar om verkliga händelser som inträffade vid den ryska militära insatsen i Georgien 2008. Ryska ockupationsstyrkor belägrade den georgiska militären på platsen Shindisi trots att en fredskorridor hade utlovats. Vanliga bybor riskerade livet för att rädda skadade georgiska soldater.

Publicerad: 2023-08-31   Senast uppdaterad: 2023-08-31


Feedback