facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 37-38

Bland veckans filmpremiärer finns Copenhagen does not exist där Ida är spårlöst försvunnen. Hennes pojkvän går med på att bli utfrågad, men berättar han verkligen allt han vet?

Med utgångspunkt i tsunamin i Japan 2011 skildrar All of Our Heartbeats Are Connected Through Exploding Stars hur människor och naturen kan läka efter katastrofer. Dokumentären tar med oss på en känslosam resa där Sachiko, Yasu och Satoko berättar om hur deras liv har påverkats av tsunamin.

I Förfalskaren lever 21-åriga Cioma ensam i 1940-talets Berlin efter att hans familj har blivit deporterade av nazister. För att själv komma undan skapar han sig en falsk identitet. Dagarna spenderar han genom att skapa falska ID-handlingar som snart försätter honom i fara.

I prisbelönade dokumentären Snöleoparden beger sig dokumentärfilmaren Marie Amiguet tillsammans med naturfotografen Vincent Munier och författaren Sylvain Tesson upp i Tibets bergsmassiv på en både äventyrlig och kontemplativ resa för att söka efter snöleoparden, ett av världens mest sällsynta kattdjur.

Islands tuffaste polis, den kärve ensamvargen Bússi, i actionkomedin Cop secret skyr inga medel i sin besatthet att sätta stopp för de våldsamma bankrånarna som härjar på ön – och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. Men när han tvingas ta sig an en ny partner, bisexuelle hunken Hörður, visar sig ändå pressen att lösa fallet bli för stor och särskilt när känslorna börjar svalla för den nye kollegan.

Den kinesiska dramafilmen The eight hundred är baserad på den sanna historien från det kinesisk-japanska kriget i Shanghai 1937, om de 800 kinesiska soldater som försvarade ett lager mitt på slagfältet mot de japanska styrkorna.

I Copenhagen does not exist försvinner unga Ida utan ett spår. Hennes pojkvän Sander går frivilligt med på att bli inlåst, filmad och utfrågad av Idas pappa och bror som kräver svar om vad som har hänt. Men berättar han verkligen allt han vet?

Ella Lemhagens äventyrsfilm Pojken med guldbyxorna handlar om Mats som har sommarlov och en dag hittar ett par byxor. I fickorna upptäcker han plötsligt att det finns obegränsat med kontanter. Detta förändrar allt. Mats kan köpa vad han vill och är helt omedveten om att det finns starka krafter som har koll på honom.

Publicerad: 2023-09-14   Senast uppdaterad: 2023-09-14


Feedback