facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 43-44

Fira halloween med Viddlas nya skräckfilmer! I skräckkomedin Final Cut (öppningsfilm på Cannes filmfestival 2022) blir ett filmteam överraskade av en zombieattack . Regissören vill fortsätta filma även om deras överlevnad står på spel.

I skräckfilmen Dawn breaks behind the eyes följer vi ett gift par som flyttar in i ett slott. Både slottet och paret börjar förändras i takt med att deras verklighetsuppfattning skiftar. Att veta vad som händer på riktigt och vad som är karaktärernas syner blir svårt även för tittarna att avgöra.

Skräckkomedin Final cut var öppningsfilmen på Cannes filmfestival 2022. När ett filmteam ska spela in en skräckfilm blir de överraskade av en riktig zombieattack. Regissören vill fortsätta filma zombieattacken även om deras överlevnad står på spel.

Adventskalendern följer Eva som får en adventskalender i födelsedagspresent, vilket visar sig vara början på en mardrömslik nedräkning till julafton. I varje lucka får Eva önska sig något, men det visar sig att hennes önskningar har negativa konsekvenser på omgivningen.

I prisbelönade animatören och regissören Phil Tippetts experimentella, animerade skräckfilm Mad God rör sig en lönnmördare genom ett mörkt och oändligt landskap. Mänsklighetens mest depraverade beteenden och skapelser passerar revy under denna helvetesvandring. Ska lönnmördaren lyckas förstöra detta maskinella inferno?

Bästa vännerna sedan tonåren, Cecilia (Sissy) och Emma, stöter på varandra igen efter många år och Emma bjuder in Cecilia till sin möhippa över helgen i en avlägset belägen stuga. Där stöter Cecilia på sin gamla plågoande Alex, som förstörde Emmas och Cecilias vänskap och gjorde Cecilia till sitt mobboffer – i den australiensiska independent skräckfilmen Sissy.

Hyllade skräckfilmen The sadness utspelar sig i Taipei där invånarna som har smittats av ett muterat virus blir som galna och börjar mörda andra människor helt utan förvarning. Paret Kat och Jim som är fast på varsin sida av staden försöker hitta varandra när det hemska blodbadet inleds. Frågan är bara hur de ska lyckas med det.

I skräckfilmenThe Gift är Annie som är en ung nybliven änka och trebarnsmor som sysselsätter sig som medium. När en kvinna kommer till henne för en session säger Annie till henne att hon ska lämna sin våldsamma man. När en kvinnokropp sedan hittas vänder sig polisen till Annie för hjälp. 

Wyvern Hill utspelar sig i Herefordshire som skakas av flera hemska mord. Beth som är i 60-årsåldern visar tecken på demens och hennes dotter köper ett gammalt hus. När Beth blir sämre märker hon inte att det är någon som har flyttat in i huset på Wyvern Hill tillsammans med henne. Något eller någon som inte vill henne väl.

Publicerad: 2023-10-26   Senast uppdaterad: 2023-10-26


Feedback