facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 51-52

Viddla önskar God Jul - här är ett paket med nya filmer!

Operation Nordpolen är ett vinteräventyr för hela familjen. Fjällräven Swifty som arbetar på posten levererar ett paket till en hemlig plats där konstiga saker börjar att hända. Det visar sig att det är Otto Von Valross som har en plan om att smälta Arktis.

Familjefilmen Ainbo: Amazonas väktare handlar om Ainbo, en flicka som har växt upp i Amazonas regnskog som får reda på att hennes hemland är hotat. Hon ger sig ut på en resa tillsammans med sina andedjur. Kommer Ainbo att bli hjälten som räddar regnskogen?

The Good Driver kretsar kring taxichauffören Ivan som jobbar på en bulgarisk turistort. Han planerar att resa till Finland inför sin sons 18-årsdag. Resan blir komplicerad då han hamnar i bråk med maffian. Det visar sig vara svårare än han trodde att lämna det förflutna bakom sig.

Vad gör man om man sitter fast tillsammans på en evighetslång, kaotisk roadtrip genom ett kargt och bergigt landskap? Även i en öm och kärleksfull familj kan man gå varandra på nerverna i en sådan situation. Den iranska, prisbelönade komedin Hit the road är Panah Panahis långfilmsdebut.

Den verklighetsbaserade dramafilmen The Kazbat Soldiers utspelar sig i gränstrakterna mellan Tadzjikistan och Afghanistan. Azamat är en vanlig kille från Kazakstan som efter förlusten av sin bror tar värvning inom gränsbevakningen i kampen mot heroinsmugglare. Tillsammans med sina kamrater i plutonen upplever han livets skörhet och krigets meningslöshet.

Här är den första filmen med Lilla Jönssonligan om deras allra första kupp – Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen. Häng med tillbaka till år 1955 och träffa elvaåringarna Sickan, Vanheden, Dynamit-Harry när de tar sig för att komma åt så många som möjligt av de högt eftertraktade samlarfilmisarna som stoppas i cornflakespaketen.

Bäst i Sverige nominerades till en Guldbagge i kategorierna Bästa regi och Bästa manuskript 2003. Filmen handlar om Marcello som hamnat utanför i skolan. Han är liten och kaxig och killarna i klassen brukar hänga honom upp och ner i fotbollsmålet när de ska skjuta straffar. En dag börjar Fatima i Marcellos klass. Hon är smart och stark och duktig på fotboll. Plötsligt har Marcello en vän.

Den prisbelönta filmen Motståndets tid handlar om Bernward och Gudrun som blir kära i varandra under tidigt 60-tal i Västtyskland. För att utmana etablissemanget går de ihop med vänsterförfattare och politiska aktivister. De blir en del av de revolutionära strömningar som blir världsomspännande.

Publicerad: 2023-12-21   Senast uppdaterad: 2023-12-21


Feedback