facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 5-6

Nya filmer i Viddla, bland annat en dokumentär om rockikonen Little Richard.

Kamal är en ung rappare i Belgien som vill hjälpa till vid kriget i Syrien. Där blir han kidnappad av Daesh och blir en del av deras organisation, slutligen blir han även själv en mördare. Rebel beskrivs av Moviezine som ett "explosivt och gripande krigsdrama”.

I Berts dagbok har Bert precis börjat på högstadiet där han träffar den populära Leila. Bert gör vad som helst för att få henne att lägga märke till honom. Med välkända skådespelare som Björn Gustafsson och Suzanne Reuter bjuder Berts dagbok på skratt och igenkänning för hela familjen.

Den prisbelönade filmen Förlorade illusioner är baserad på Honoré de Balzacs roman. 1820-talets Paris. Den unge, idealistiske poeten Lucien kommer till den stora metropolen för att göra sig en karriär som författare. Men när succén uteblir och pengarna tryter dras han in i en värld av skrupelfri journalistik.

Den italienska romantiska komedin Kärlekens hjältar handlar om paret Anna och Marco. Hon är serietecknare, kreativ och impulsiv, han är stillsam universitetsprofessor som ser vetenskapligt och fyrkantigt på tillvaron. Behöver man verkligen superkrafter för att lyckas med att skapa en relation som håller hela livet?

Lisa Cortés dokumentär Little Richard: I Am Everything berättar om rockikonens genombrott och resa i den amerikanska musikvärlden. En värld som tidigare hade varit väldigt vit. Little Richards liv skildras genom stjärnor som Mick Jagger, Paul McCartney och Nile Rodgers.

I Skalv drabbas Saga av ett kraftigt epilepsianfall vid ett besök i parken tillsammans med sin son och vaknar upp på sjukhuset. Där inser hon att hon har drabbats av minnesförlust, vilket hon gör allt för att dölja av rädsla för att förlora vårdnaden av sitt barn. När skärvor av gamla minnen från hennes barndom börjar dyka upp ställer sig Saga alltmer frågande till den fasad som hennes föräldrar och syster visar upp.

Publicerad: 2024-01-30   Senast uppdaterad: 2024-01-30


Feedback