facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 7-8

En av veckans filmpremiärer är Marinette där fotbollsspelaren Marinette Pichons inspirerande livshistoria skildras.

I den tecknade filmen Pippi Långstrump, baserad på Astrid Lindgrens klassiska berättelse, får barnen Tommy och Annika träffa världens starkaste Pippi för allra första gången. En dag flyttar hon in i det övergivna gamla huset Villa Villerkulla, mittemot Tommys och Annikas hus.

Filmen Karsten och Petra har vinterlov är baserad på Tor Åge Bringsværds böcker om de två bästa vännerna Karsten och Petra och deras gosedjur. Här reser de båda vännerna på skidsemester och får bo i en stuga mitt i all snö. De träffar Petter som visar sig vara en skicklig skidåkare, och Karsten får för sig att ställa upp i en backhoppningstävling!

I den prisbelönta dramafilmen Nostalgia ställer sig Felice frågande till om det går att återvända till en hemstad man inte har besökt på 40 år. Under de första femton åren av hans liv var Neapel hela hans värld. Återkomsten blir ett kärt återseende, men väcker också känslor hos de som blev kvar.

I Madeleine och taxichauffören har Charles en dålig dag där alla problem hänger över honom. När en ny kund ber om en resa med flera stopp blir han stressad. Men när hon börjar berätta om sitt liv får chauffören Charles följa med på en resa bakåt i tiden vilket ger honom oväntade perspektiv på nuet.

I Marinette berättas historien om fotbollsspelaren Marinette Pichon. Uppväxten kantas av motgångar med en alkoholiserad pappa och fördomar som homosexuell, kvinnlig fotbollsspelare. Hon lyckas med hjälp av sin drivkraft att bli den första kvinnliga fotbollsspelaren som får kontrakt i den amerikanska proffsligan.

I thrillern Master Gardener arbetar trädgårdsmästaren Narvel Roth med att skapa en idyllisk trädgård till sin krävande arbetsgivare Mrs. Haverhill. När hennes systerdotter söker en lärlingsplats i trädgården uppdagas mörka hemligheter. Regisserad av Paul Schrader, manusförfattare till Taxi driver.

Publicerad: 2024-02-15   Senast uppdaterad: 2024-02-15


Feedback