facebook
Article image

Nyår med Viddla!

Filmåret 2017 har varit ett sprakande år på många sätt. Ruben Östlund har gjort festivalsuccé med sin The Square och närmar sig nu en Oscar, Alicia Vikander har tagit ännu ett steg in i skådespelarelitens mitt och inte minst uppstod en revolution i samband med #metoo, som tog sin början i Hollywoods absoluta maktcentra.

För Viddla har 2017 inneburit en lansering, en massa nya bra filmer och 17 kommuner vars bibliotek har anslutit sig så här långt. Under 2018 kommer vi att fortsätta lägga upp nya filmer varje vecka, samtliga noggrant utvalda med fokus på både bredd och kvalitet. Det blir odödliga klassiker såväl som nya spännande filmer, för barn och för vuxna och från hela världen.

Under året har det släpps många fantastiska filmer. Vi på redaktionen har valt ut våra favoriter i en topp 10-lista. Det blev en härlig samling av spelfilmer och dokumentärer, roligt och sorgligt och svenskt och utländskt. Välj en av filmerna nedan för att minnas tillbaka på året som gått eller besök vår filmsida och välj en film från ditt favoritår!

För att fira nyår lite extra lägger vi dessutom upp 11 nya filmer redan idag. Varför inte fördjupa sig lite i ett land som säkert kommer att vara lika omtalat nästa år som det varit 2017 och kolla på de ryska filmerna The Fool och The Major? Eller skratta åt förra årets största italienska biosuccé: Vad döljer du för mig?. Klicka här för att se vilka andra filmer som döljer sig i Viddlas nyårskaramell.

Publicerad: 2017-12-31   Senast uppdaterad: 2017-12-31


Feedback