facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 46

En filmpåse som passar alla smaker!

I veckans filmsläpp presenterar vi på Viddla en fantastisk filmpåse med filmer som vi tror kan passa alla smaker!

För den vetgirige har vi dokumentärer som både fasar och gläder, vad sägs om Going Clear, där vi får en inblick i Scientologikyrkans lära, historia och metoder. I Killing us softly fokuserar Jean Kilbourne bland annat på hur sexualisering och inte så subtila undertoner av våld mot kvinnor är ett vanligt tema i reklam. I Landfill Harmonics börjar musikläraren Favio Chavez att undersöka möjligheten att bygga klassiska instrument av material som hittats på soptippen.

För den humoristiske har vi den skruvade och smarta prisvinnande komedin Get Shorty. Vi har även en svensk komedi denna vecka, Ella Lemhagens Patrik 1,5.

För sci fi-fantasten ger vi er regissören Luc Bessons kultfilm Det femte elementet.

För det orädda barnet har vi den animerade filmen Monster familjen där hela familjen Wishbone blir förvandlade till monster!

Och för den spänningssökande vuxna ser vi Kevin Costner som seriemördaren Earl i den prisvinnande thrillern Mr Brooks. Vi möter en annan seriemördare i den nu klassiska filmen M - en stad jagar en lustmördare från 1931, vilken var Fritz Langs första film med ljud. Allt detta och mycket mycket mer hittar ni i vår filmpåse denna vecka!

Njut!

Publicerad: 2018-11-14   Senast uppdaterad: 2018-11-14


Feedback