facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 12

Veckans premiär är kantad av både vin, romanser, författardrömmar och kampen för överlevnad!

A prayer before dawn är baserad på Billy Moores självbiografi och handlar om hans tid i det ökända thailändska Klong Prem-fängelset. Ett fängelse där mord, övergrepp och våld är vardagsmat.

För att få pengar till att ge ut sin roman Det vildväxande päronträdet återvänder Sinan till sin hemby. Men hans pappas spelmissbruk gör att de pengar han lyckas skrapa ihop går direkt till att betala faderns skulder. Filmen har vunnit flera stora priser i Turkiet och har nominerades till Guldpalmen på Cannes filmfestival 2018.

I Frankrike finns det över 3 000 vinodlare. En liten del av dessa strävar efter att odla ekologiskt, biodynamiskt och med traditionella metoder utan att göra avkall på de kulinariska aspekterna. I Wine calling får vi följa några av dessa odlare under ett år.

Little pink house är baserad på en sann historia och handlar om hur ambulanssjuksköterskan Susette blir talesperson mot det stora företaget som vill köpa marken som deras hus ligger på, en kamp som går hela vägen till högsta domstolen.

Kärlek på hjul är en romantisk komedi där mästercharmören och affärsmannen Jocelyn lurar en kvinna att tro han är rullstolsbunden, och när han presenteras för hennes syster Florence blir han istället förälskad i henne. Problemet är att Florence är rullstolsbunden på riktigt.

Sist ut är Brain on fire. I detta verklighetsbaserade drama möter vi den unga och framgångsrika journalisten Susannah, hon är på väg mot en lysande karriär när hon plötslig börjar få märkliga anfall. Alla fysiska tester är normala och läkarna börjar misstänka att problemet är psykiskt. Så träffar hon en läkare som har en helt ny teori och hoppet väcks – ska han äntligen kunna ge henne svaret på vad som är fel?

Publicerad: 2019-03-21   Senast uppdaterad: 2019-03-21


Feedback