facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 18

Livet har sina utmaningar och lyckostunder, vilket veckans premiär kan vittna om. I filmerna denna vecka lär vi känna män och pojkar som på olika sätt befinner sig i situationer som både lyfter och stjälper dem, precis som livet självt.

Olegs barndom är en hyllad och prisvinnande dokumentär där vi följer tioårige Oleg och hans mormor Alexandra som bor i det krigsdrabbade Ukraina. Vi får se en pojke som växer upp med bakgrundsljud av bomber och skott, och ingenstans att fly.

I år ska det nya året firas in ordentligt tycker Colin Burstead, så tillsammans med sin familj hyr de en stor slottsliknande herrgård. Det Colin inte vet är att hans syster Gini passat på att bjuda in deras gemensamma bror David till festen. David som på grund av ett enormt svek har undvikit sin familj i över fem år. Hur det går? Det kan ses i filmen Happy New Year, Colin Burstead.

I Status Update har Kyle precis bytt skola och blir direkt utsatt för skolans tuffaste gäng. När han hittar en mystisk app i sin mobil får han nya talanger och han blir snabbt populär bland tjejerna, men är det trots allt inte bättre att bara vara sig själv än att leva i en fantasi?

Suburra handlar om hur en korrupt politiker fastnar i händerna på en maffiaboss efter att en minderårig prostituerad dött av en överdos. Maffian vill göra om Roms hamn till ett nytt Las Vegas och pressar politikern att utnyttja sin position i parlamentet för att få sin vilja igenom. Det blir början på en våldsam utveckling som under de närmaste sju dagarna leder hela vägen till Vatikanen.

Metin är en ung man som bor i en av Stockholms förorter, där oskrivna lagar gäller och de egna domstolarna alltid har sista ordet. Det udda med Metin är att han skriver dagbok och alla namn, platser och kriminella handlingar dokumenteras i minsta detalj. När dagboken en dag försvinner blir han livrädd att polisen ska hitta den. Vad som hänt kan ses i Måste gitt.

Mission of honor baseras på den verkliga händelsen från 1940 då Storbritannien kämpar för att stoppa Hitlers framfart. I en viktig luftstrid tvingas Royal Air Force ta hjälp av piloter från det polska luftvärnet. Till en början möts nyförvärven av skepsis och rasism, men snart visar det sig att polackerna är mycket skickligare än sina brittiska kollegor.

Publicerad: 2019-05-02   Senast uppdaterad: 2019-05-02


Feedback