facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 25

Efter långa varma sommardagar är det skönt att få krypa upp i soffan och titta på en bra film. Den här veckan bjuder vi på allt från historien bakom den ikoniska nattklubben Studio 54 till familjeunderhållning i form av en gris som tävlar i agility.

Studio 54 är berättelsen om den mytomspunna nattklubben i teaterdistriktet i New York. Under ett par intensiva år i slutet av 1970-talet var det där det hände, innefolket festade bakom slutna dörrar och alla andra stod i kö och fantiserade om vad som egentligen hände där inne. Här är dokumentären som besvarar de många frågorna. 

Efter ett misslyckat bankrån hamnar Connies utvecklingsstörda bror Nick i fängelse, och under ett intensivt dygn i New Yorks undre värld måste Connie göra allt han kan för att hjälpa sin bror utan att förgöras själv i filmen Good time.  

Många filmer har berättat historien om Godzillas framfart i Tokyo, men i Godzilla – Återkomsten ligger fokus på infrastruktur, politiska spel och vad som skulle hända om samhället plötsligt konfronteras av en massiv, förödande katastrof. 

När 11-åriga Mick förlorar sin far skickas han från Sidney ut på den australiska landsbygden för att bo med sin farfar i Red dog: True Blue. Där räddar han en hundvalp från att drunkna, och det blir början på en djup vänskap mellan en pojke och hans hund. 

Jorden står inför en utmaning när allt fler människor ska livnära sig på begränsade resurser. I dokumentärfilmen Bugs undersöker två kockar från Nordic Food Lab hållbarheten och de kulinariska egenskaperna hos insekter som föda, något som redan är en etablerad verklighet i många av världens länder.

Familjen Rantanens hotell står tomt under sommaren och när mamma Ritvas idé om att locka turister med egenhändigt odlade ekologiska grönsaker går om intet efter att grisen Pyret bökat upp dem alla kommer sonen i familjen på en ny idé. De ska försöka vinna välbehövda prispengar genom att anmäla Pyret till en agilitytävling. Se hur det går i Hotell Gyllene Knorren.  
 

Publicerad: 2019-06-20   Senast uppdaterad: 2019-06-20


Feedback