facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 48

Nya filmer att avnjuta till adventsmyset!

Med dokumentären Be natural: the untold story of Alice Guy-Blaché skriver filmskaparen Pamela B. Green om filmhistorien när hon berättar historen om kvinnan som var en av de stora pinojärerna som experimenterade med filmkonsten under det tidiga 1900-talet.

Vincent van Gogh - Vid evighetens port skildrar den mytomspunna konstnärens sista tid och hans balansgång mellan banbrytande konstskapande och svåra mentala problem. Rollen spelas av Willem Dafoe som nominerades till en Oscar för sin insats.

En småfifflande landsortsläkare kommer på att hans klinik skulle gå bättre om han lät antyda att hans patienter var lite sjukare än de egentligen är i franska feelgoodkomedin Doktor Knock.

Mens vi lever är ett danskt drama om fyra personer vars liv knyts samman av en tragisk händelse. Julie Christiansen belönades med Bodilpriset för bästa kvinnliga biroll.

I hyllade finska dokumentärfilmen HobbyHorse Revolution möter vi en grupp unga tjejer som hittat en frizon i det gemensamma intresset för käpphästar. Fenomenet har genom sociala medier blivit en symbol för en feministisk rörelse.

13-åriga Tito blir värvad till landets bästa ungdomslag i fotboll efter att ha visat sig ha stor talang för sporten. Men det blir en tuff resa för den mycket yngre Tito att passa in i laget, samtidigt som hans far inisterar på att han inte får försumma skolan. Hemmalaget är en familjefilm från Uruguay.

Publicerad: 2019-11-28   Senast uppdaterad: 2019-11-28


Feedback