facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 15-16

Påsken står för dörren och det finns massor med tid att dyka ner i filmkatalogen!

Vi börjar med två viktiga dokumentärer. Den prisbelönta Till min dotter visar upp livet inifrån krigets Syrien och är ett försök för en mor att dokumentera den turbulenta tiden kring sin dotters födelse. I Meeting Gorbachev närmar sig den hyllade filmskaparen Werner Herzog en av 1900-talets mest betydelsefulla politiker och får honom att med egna ord berätta om tiden när han verkade för att öppna upp Sovjetunionen och avsluta det kalla kriget.

Två helt olika berättelser om våld och dess inverkan på människors liv hittar vi i filmerna Journeyman och Camorrans barn. I Journeyman beslutar sig en familjefar och boxare för att lägga handskarna på hyllan efter en sista match. Men hans pensionering blir inte vad han tänkt sig när det efter matchen visar sig att han drabbats av en svår hjärnskada som totalt förändrar hans personlighet. I Camorrans barn lever en grupp unga män i skuggan av Neapels organiserade brottslighet, Camorran. De lockas av status och pengar, och när de börjar begå mindre brott får snart Camorra-familjen upp ögonen för dem och drar in dem i sin verksamhet.

Vi avslutar mer lättsamt med två komedier. Grottmannen Dug lever det lugna livet med sin stam i en krater när en annan stam plötsligt dyker upp. Det visar sig att kratern innehåller metaller som den nya stammen vill åt, och Dugs stam måste nu besegra den nya stammen i fotboll för att få behålla sitt hem. I filmen Gaston, baserad på serietidningen med samma namn, får vi möta den lata och otursförföljda kontorshjälpredan Gaston vars idéer och projekt gör allt annat än hjälper hans medarbetare på kontoret.

Publicerad: 2020-04-09   Senast uppdaterad: 2020-04-09


Feedback