facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 23-24

Oavsett dag, månad eller väder så behöver man fylla på med en film då och då. Och nu är det äntligen dags för nytt filmsläpp. Vi har ett härligt gäng med filmer från olika delar av världen att visa!

Först ut har vi den amerikanska klassikern Gilbert Grape, en film att titta på om och om igen. Vi ser en ung Leonardo Di Caprio i rollen som Arnie, och Johnny Depp är hans storebror Gilbert.

Vi kastar oss raskt över till Frankrike där vi först hamnar i Paris 1897. Pjäsförfattaren Edmond Rostand har fått skrivkramp. Så paniken är fullständig när den store Constant Coquelin stormar in och insisterar på att få huvudrollen i Edmonds nästa pjäs. Han är en herre som man inte säger nej till så detta måste Edmond klara upp. Se hur det går i Cyrano & jag.

Stulna kyssar är den andra delen i François Truffauts självbiografiskt präglade filmcykel om fyra filmer där skådespelaren Jean-Pierre Léaud gestaltar regissörens alter ego Antoine Doinel. Nu har Doinel vuxit upp till en kärlekskrank ung man som strosar runt på Paris livliga gator.

Det engelska dramat Judy är baserat på Peter Quilters pjäs End of the rainbow. När filmen utspelar sig är sångikonen 46 år, har levt ett turbulent liv och vet inte att allt om bara några månader kommer vara över. I rollen som Judy ser vi Renée Zellweger, som fick en Oscar för sin prestation.

Det svenska inlägget denna vecka är dramakomedin Kungen av Atlantis där vi följer Samuel och hans pappa Magnus i deras turbulenta liv. Samuel som tar hand om sin schizofrena pappa förälskar sig i Cleo och slits mellan att skapa sitt eget liv och ansvaret för Magnus.

Vi avslutar med en riktig fightingfilm från Kina, i The Final Master försöker den siste Wing Chun-mästaren Chen Shi förverkliga hans läromästarens dröm, att starta en martial-arts skola som kan föra vidare hans lära. Men det är inte så enkelt som han trott.

Vi tror och hoppas att du kan finna dig en favorit bland veckans filmer! Enjoy!

Publicerad: 2020-06-04   Senast uppdaterad: 2020-06-04


Feedback